view:  full / summary

Osuda hapsenja novinara Stefana Cvetkovica

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on July 19, 2018 at 8:05 AM Comments comments (0)

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) najoštrije osuđuje današnje hapšenje slobodnog onlajn novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve, koje je obavljeno apsolutno nezakonito i bez ikakvog objašnjenja.

Novinar Cvetković nedavno je bio kidnapovan, zatim fizički napadnut i prebijen u prisustvu više svedoka.

Sinoć su nepoznati napadači pucali iz vo...

Read Full Post »

Tamara Skroza napustila NUNS

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on July 5, 2018 at 2:35 PM Comments comments (0)

Novinarka Tamara Skroza objavila je na Fejsbuku da je, posle dve decenije aktivnog članstva, prinuđena da izađe iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), zbog medijskog nastupa generalnog sekretara NUNS-a Svetozara Rakovića.

"Raković je u Jutarnjem programu televizije N1 naveo da sam svojom nedavnom ostavkom u Izvršnom odnoru NUNS-a nanela štetu Udruženju", podsetila je Skroza i ukazala da je to ocena posle koje ne vidi svrhu svo...

Read Full Post »

OSUDA PRETNJI NOVINARIMA SERIJALA "RIKOSET"

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on July 5, 2018 at 1:45 PM Comments comments (0)

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) najoštrije osuđuje pretnje smrću autorima serijala "Rikošet specijal" Goranu Markoviću i Saši Mirkoviću, kao i neviđenu medijsku cenzuru i satanizaciju istraživačkog projekta Rikošeta "Ko je ubio Olivera?" koje orkestrirano sprovode prorežimski mediji.

Istraživački centar onlajn no...

Read Full Post »

DISKRIMINACIJA MINISTARSTVA KULTURE I INFORMISANJA REPUBLIKE SRBIJE

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on May 24, 2018 at 2:50 AM Comments comments (0)

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) uputilo je dopis Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije zahtevajući odgovore na pitanja u vezi sa diskriminatorskim odnosom pomenutog ministarstva prema nekim novinarskim udruženjima

Poštovana gospodo,

Obraćamo vam se molbom da nam objasnite ko, kada, kako i zašto je odlučio da diskriminiše novinarska udruženja u Srbiji koja se selektivno uključuju u rad ra...

Read Full Post »

OSUDA PRETNJI UREDNIKU PORTALA "SRBIN INFO"

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on January 9, 2018 at 7:00 AM Comments comments (0)

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) traži od nadležnih institucija da ispitaju sve okolnosti i pozadinu slučaja pretnji smrću glavnom uredniku sajta „Srbin info“ Dejanu Petru Zlatanoviću. Zlatanović je slučaj prijavio policiji, a ona je, kako je rekao, „zapisala broj telefona sa kojeg su upućene pretnje" i predmet prosledila tužilaštvu.

Read Full Post »

Top lista 20 najpopularnijih informativnih sajtova u 2018.godini

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on December 26, 2017 at 11:35 AM Comments comments (0)

Udruženje onlajn novinara Srbije obavilo je i ove godine istraživanje posećenosti informativnih portala Srbije i napravilo listu 20 najposećenijih portala sa informativnim sadržajem.


Evo te liste:

1. Blic.rs 5

2. Kurir.rs 8

3. B92.net 12

4. Telegraf.rs 20

5. Novosti.rs 26

6. Espreso.rs 30

7. Srbijadanas.com 32

8. Alo.rs 34

9. N1in...

Read Full Post »

OSUDA NAPADA NA NOVINARKE PINKA

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on September 16, 2017 at 11:50 AM Comments comments (0)

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) najoštrije osuđuje napad na novinarke Pinka koji se dogodio na današnjem protestu pokreta Dveri i stranke Zdrava Srbija protiv cenzure medija i očekuje brzo procesuiranje napadača koji je ugrozio živote novinarki na obavljanju svog posla.


UONS o...

Read Full Post »

SLOBODA ZA DEJANA ANDJUSA

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on July 17, 2017 at 5:30 AM Comments comments (0)

Udruženje onlajn novinara Srbije najoštrije osuđuje nezakonito hapšenje i držanje u pritvoru novinara Dejana Anđusa koji se našao na meti aktuelnog režima odmah nakon javnih istupa u kojima je optužio predsednika Srbije za spregu sa kriminogenim navijačkim grupama i njegovog političkog angažmana u pokretu “Cela Srbija” koji se legitimisao u javnosti kao ozbiljan politički protivnik Vučiću i njegovom re&#...

Read Full Post »

Danas je Svetski dan slobode medija

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on May 3, 2017 at 5:55 AM Comments comments (0)

Danas se obeležava Svetski dan slobode medija, kojeg je 3. maja 1993. godine ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN).

Srbija je pogoršala poziciju na rang listi zemalja međunarodne organizacije "Reporteri bez granica" o slobodi medija za 2016. godinu i sa 59. pala na 66. mesto. Jedno mesto ispred Srbije je Bosna i Hercegovina, Hrvatska je na 74. mestu, dok je Slovenija 37.

Read Full Post »

DA PRESTANE DEVASTACIJA RTK!

Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on February 15, 2017 at 7:45 AM Comments comments (0)

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) upućuje javni apel nadležnim organima Republike Srbije i Grada Kragujevca da preduzmu sve moguće raspoložive mere u cilju sprečavanja dalje devastacije Radio-televizije Kragujevac, koja je pod sumnjivim okolnostima prodata u bescenje zloglasnom tajkunu Radoici Milosavljeviću iz Kruševca, koji se široj javnosti predstavio i kao "ubica medija" širom Srbije.

Read Full Post »

Rss_feed